Krachtige analysesoftware maakt real-time multi-spectrale beeldverzameling en –verwerking mogelijk

SpectroCam van Ocean Thin Films is de eerste volledig configureerbare MSI-camera
Largo, Florida (12 maart 2012) – De SpectroCam™ Multispectral Imaging (MSI) Camera van Ocean Thin Films (OTF) is nu beschikbaar met krachtige analysesoftware, waarmee de gebruiker tientallen beeldverwerkingsfuncties kan uitvoeren en de resultaten op live actiebeelden kan bekijken. Toepassingen zijn o.a. het meten van waterkwaliteit, productscreening, machinaal gezichtsvermogen, medische beeldvorming, bewaking en authenticatie.

SpectroCamSoftwareBLOG

SpectroCam is de eerste volledig configureerbare MSI-camera ter wereld. De breedband beeldsensor reageert op het zichtbare tot het bijna infrarode spectrum. Precisiefilters en beeldoptiek kunnen voor diverse toepassingen worden aangepast met beeldsnelheden van maximaal 30 fps bij volledige resolutie. Beelden van de acht verschillende filters kunnen worden verkregen en opgeslagen met een snelheid van drie volledige image stacks per seconde. De optische filters kunnen gemakkelijk in het veld worden verwisseld en kunnen volgens de gewenste specificaties van de eindgebruikers worden gebouwd, met opties zoals smalle doorlaatgebieden, brede doorlaatgebieden en filters met absorbtiekant. Door het selecteren van afzonderlijke filters in en rond spectrale gebieden met de meest significante verschillen, creëert SpectroCam beelden die een helder contrast tonen die niet met het menselijk oog waarneembaar zijn.

De nieuwe analysesoftware van SpectroCam heeft een eenvoudige, intuïtieve interface waarmee gebruikers snel talloze beeldverwerkings- en –analysefuncties kunnen uitvoeren. De resultaten kunnen worden bekeken als live beelden of opgeslagen in een verscheidenheid aan beeldbestandformaten. De softwareverwerking is een krachtig instrument om volledige MSI-informatie te extraheren en kan zelf ingekleurde NIR-beelden creëren. Daarnaast biedt het analysedeel van de software live, kwantitatieve informatie betreffende beeldintensiteit van een functie of spectrale golflengte voor een door de gebruiker beschreven beeldgebied of dwarsdoorsnee van een beeld.

De standaard F-Mount lensconfiguratie maakt talrijke lenskeuzes, focale lengtes en gezichtsvelden mogelijk. De SpectroCam kan bovendien gemakkelijk op diverse beelduitrustingen zoals microscopen en endoscopen worden bevestigd. De nieuwe beeldverwerkingssoftware maakt het gebruikers mogelijk om tientallen berekeningen, manipulaties en metingen van live beelden uit te voeren om de MSI-resultaten verder te verbeteren.

SpectroCam maakt multi-spectrale beeldvorming voor iedereen toegankelijk, van universitaire onderzoekers tot massa-producerende OEM’s van instrumenten. Met de verwisselbare optische filters en het doorlopende roterende filterwiel worden veel van de tekortkomingen die prismatische en afstembare MSI-systemen ondervinden overwonnen. Met verwisselbare filters kunnen gebruikers vele filteropties proberen om het beste contrast te benaderen, waardoor de ontwikkelingstijd enorm wordt verkort en het gebruikers mogelijk wordt gemaakt producten sneller op de markt te brengen.

Het SpectroCam-platform wordt gemakkelijk in diverse systemen van OEM’s geïntegreerd en kan worden aangepast om aan specifieke mechanische en omgevingsvereisten te voldoen.

Leave a Reply

css.php