PIXELTEQ introduceert PixelSensor™ multispectrale fotodiode array

Nieuwe miniatuur 8-bands kleurensensor maakt draagbare OEM-apparatuur mogelijk

Largo, Fla. (4 november 2013) – PIXELTEQ heeft zijn PixelSensor™ 8-bands multispectrale fotodiode array gelanceerd, waarbij acht golflengte-selectieve fotodiodes in een compacte vierkante chip van 9 millimeter zijn samengebracht, waardoor multispectrale sensing op een kleinere schaal kan worden uitgevoerd dan met bestaande fotodiode arrays. Spectrale filtering op sensorniveau vereenvoudigt optische designs en vermindert kosten voor integratie van apparatuur.

PixelSensorTack

Door middel van PIXELTEQ´s gepatenteerde micro-patroon optische filtertechnologie, leveren smalband filters verbeterde sensitiviteit en contrast voor multispectrale toepassingen, van draagbare kleurenmonitoren tot industriële en wetenschappelijke instrumenten.

De PixelSensor fotodiode verdeelt het zichtbare spectrum in acht discrete kleurbanden. Zijn standaard 20-pins LCC pakket kan gemonteerd worden aan het oppervlak of stekkerdoos. Normale kathode operatie levert laag geluidsniveau en snelle responstijd. Aangepaste OEM-versies van PixelSensor zijn ook verkrijgbaar met gebruikersspecifieke spectrale banden.

“Onafgebroken 8-bands sensing van een apparaat dat op uw vingertop past is een krachtig instrument voor ontwerpers”, zegt Randel Mercer, VP Business Development bij PIXELTEQ. “Het is spannend om te zien hoe klanten applicatie-specifieke sensoren implementeren in een breed scala aan apparatuur die de gezondheid, productiviteit, kwaliteit en veiligheid verbetert.”

PIXELTEC levert micro-patroon spectrale filters, sensoren en camera´s, die gebruikers helpen door multi-golflengte apparatuur in een enkel pakket te samen te voegen, voor nieuwe optische functies zorgen en applicatie-specifieke sensoren en camera´s leveren.

Comments (0) »

PIXELTEQ breidt uit met een nieuwe Europese Directeur Sales & Marketing

Marco Snikkers heeft ruime ervaring op het gebied van fotonica.

Golden, Colorado (3 april, 2013) – Marco Snikkers gaat het Europese PIXELTEQ team leiden als Directeur Sales & Marketing.

Snikkers brengt meer dan 15 jaar ervaring in de fotonica-sector met zich mee, waaronder het ontwikkelen van de Europese markt als commercieel directeur voor Ocean Optics sinds 2006. Hij zal de sales en marketing activiteiten voor de Europese markt op zich nemen vanuit het PIXELTEQ kantoor in Nederland.

 

SnikkersBLOG

“Snikkers’ kennis van de spectroscopie- en halfgeleider-markt geeft ons de mogelijkheid om de ondersteuning van onze klanten verder te verhogen en zal hij het introduceren van onze nieuwe lijn spectrale sensor producten in goede banen leiden,” zegt Randel Mercer, VP Business Development bij PIXELTEQ.

Tijdens zijn periode bij Ocean Optics leidde Snikkers zijn sales team tot sterke groei tijdens het uitbreiden van de verkoop in Europa, Afrika en het Midden-Oosten met een sterke focus op het versneld ontwikkelen van de OEM klantenportfolio. Voorheen werkte hij als sales manager voor Europa en Azië in de halfgeleider laserindustrie en als product applications manager voor een Nederlandse high-tech fotonica start-up. Snikkers is zijn carrière begonnen als research engineer bij Philips Research en heeft een Bachelor of Science in toegepaste fysica

PIXELTEQ past micro-patterned interferentie filters toe op glazen of halfgeleider wafers, waardoor OEM’s multi-spectrale sensoren kosteneffectief kunnen toepassen in analystische meetsystemen of nieuwe optische filter functies kunnen implementeren in volgende generatie halfgeleiders-sensoren. Daarnaast opent de technologie de mogelijkheid tot multispectrale beeldanalyse in diverse industriële toepassingen. Om meer te weten te komen over PIXELTEQ, bezoek www.pixelteq.com, e-mail marco.snikkers@pixelteq.com of bel +31 652 557 997.

Comments (0) »

PixelTec patroon-optica nu verkrijgbaar met hoge precisie banddoorlaatfilters

Scherpere multispectrale data voor applicatie-specifieke sensing en beeldvorming

Golden, Colorado (5 okt, 2012) – Ocean Thin Films levert nu haar gepatenteerde PixelTec™ optische patroon coatingproces voor hoge precisie banddoorlaatfilters, waarmee nieuwe mogelijkheden geboden worden voor applicatie-specifieke camera’s. De uitgebreide capaciteit biedt optische apparatuur micro-patronen met meerdere smalle-bandfilters, waardoor een nog groter contrast en resolutie gecreëerd worden voor multispectrale applicaties van cellulaire microscopie tot fabrieks-visiesystemen.

Spectrale scan van PixelTec optische filters met micropatroon voor precisie-applicaties

Spectrale scan van PixelTec optische filters met micropatroon voor precisie-applicaties

Door state-of-the art coating-expertise te combineren met exclusieve microlithografie technologie, levert PixelTec uiterst nauwkeurige geometrische en spectrale prestaties in het ultraviolette (UV), zichtbare en het korte golf nabij-infrarode spectrum (NIR – SWIR). Als pionier op het gebied van lithografische patroonvorming van optische coatings, blijft Ocean Thin Films deze technologie ontwikkelen, met al meer dan 2 miljoen geleverde precisiepatroon optica. PixelTec optische coatings worden in toenemende mate gebruikt voor doelspecifieke prestaties in vele medische, defensieve en industriële toepassingen, en zorgt daarmee voor compactere, robuustere en meer kosteneffectieve apparatuur. De grote productiecapaciteit van het bedrijf helpt OEM´s de producten sneller op de markt te brengen.

“Vanwege de snelle groei van multispectrale analyse en beeldvorming, maken onze klanten gebruik van de voordelen van PixelTec om aangepaste camera’s te creëren voor alles van niet-invasieve detectie van kanker tot een betere controle tijdens het restaureren van kunst.” legt Randel Mercer, Vice President Business Development uit. “Door te differentiëren tussen spectrale signaturen, zijn veel klanten van mening dat de beeldvorming binnen de 4-8 spectrale banden een opzienbarende verbetering van het contrast tonen. Een beelvormingsapparaat met PixelTec kan onthullen wat zowel het menselijk oog als de kleurencamera hebben gemist.”

Comments (0) »

Ocean Thin Films lanceert Ultraviolet Multispectrale Beeldvorming Camera: SpectroCam-UV

Golden, Colorado (22 August, 2012) – Een ultraviolet (UV) multispectrale beeldvorming (MSI) systeem is nu verkrijgbaar van Ocean Thin Films. De SpectroCam™-UV multispectrale beeldvorming camera levert gevoelige detectie van de het UV-spectrum tot in het zichtbare spectrum en tot in het nabij-infrarood. De SpectroCam-UV is een krachtig instrument voor onderzoek op hoog niveau.

SpectroCam (spectrocam.com) is ‘s werelds eerste volledig configureerbare MSI camera met video-snelheid. Met 8 verwisselbare, voor de klant geselecteerde filters, kunnen gebruikers vele filteropties uitproberen, in combinatie met de krachtige software voor beeldverwerking, om de de ontwikkeltijden sterk te reduceren en producten sneller op de markt te krijgen. SpectroCam maak multispectrale beeldvorming toegankelijk voor iedereen, van universitaire onderzoekers tot grote producenten van OEM-apparatuur.

Om aan een nog breder scala toepassingen tegemoet te komen, is het sensorbereik van de nieuwe SpectroCam-UV’s uitgebreid naar het UV-spectrum en kan gecombineerd worden met filters verkrijgbaar in de UVA, UVB en UVC golflengtes. In aanvulling op de camera biedt Ocean Thin Films kant en klare pakketten voor UV-beeldvorming die bestaan uit UV-compatibele optica en lichtbronnen.

Met een volledig aanbod standaard filter-golflengtes en de mogelijkheid om op maat gemaakte optische filters te creëren om aan de applicatiebehoeften te voldoen, biedt Ocean Thin Films het juiste instrument om een breed scala aan toepassingen te ondersteunen. De serie SpectroCam camera’s biedt de meest flexibele en krachtige beeldvormingsinstrumenten voor biomedische, forensische, agrarische, industriële en surveillance toepassingen.

Het SpectroCam-platform kan eenvoudig geïntegreerd worden met een reeks OEM-systemen en kan aangepast worden om aan specifieke mechanische en omgevingsbehoeften te voldoen. Om meer te weten te komen over SpectroCam bezoek spectrocam.com, email info@oceanthinfilms.com, of bel +1 303.273.9700.

Comments (0) »

Ocean Thin Films opent webwinkel voor op maat gemaakte optische filters

Optical Filter Shop biedt afwijkende filtermaten op gemaakt worden voor de klant
Largo, Florida (31 mei, 2012) – Ocean Thin Films heeft een nieuwe webwinkel geopend op www.opticalfiltershop.com waar klanten hun optische filters op maat kunnen laten maken.

OpFiltShopBLOG

Op de site kunnen klanten kiezen uit een brede selectie optische filters en de maat van de filters online instellen voor het uitchecken. Het selecteren van een ronde of rechthoekige filter en het vervolgens invoeren van de gewenste afmetingen levert direct een offerte op. Filters worden daarna op maat gemaakt en over het algemeen in minder dan 48 uur verzonden. De Optical Filter Shop heeft een verscheidenheid aan filters met doorlaatband, kleurenfilters, UV – IR-filters en ITO op voorraad, die allemaal door de klant geselecteerd kunnen worden. Dit is een ideaal platform voor onderzoekers en ontwikkelings-ingeniers die snel een concept moeten testen met een niet-standaard filtergrootte.

De Optical Filter Shop  biedt ook een reeks onderdelen waaronder gesmolten siliciumdioxide vlakke optische filters, Zerodur® vlakke optische filters, NIST-traceerbare reflectienormen en shear plate collimatoren. Ocean Thin Films heeft duizenden optische filters op voorrad en breidt regelmatig het aanbod verkrijgbare filters in de webwinkel uit.

Het aanbod in de Optical Filter Shop is een aanvulling op Ocean Thin Films’ uitgebreide diensten op het gebied van precisie optische filters en apparatuurproductie. Het bedrijf zal voor klanten op maat gemaakte precisie optische filters en apparatuur blijven produceren, waaronder gepatenteerde micro-patroon ontwerpen met meerdere filters op een enkel substraat.

Voor meer informatie bezoek http://www.opticalfiltershop.com, email info@oceanthinfilms.com of bel +1 (727) 545-0741.

Comments (0) »

Krachtige analysesoftware maakt real-time multi-spectrale beeldverzameling en –verwerking mogelijk

SpectroCam van Ocean Thin Films is de eerste volledig configureerbare MSI-camera
Largo, Florida (12 maart 2012) – De SpectroCam™ Multispectral Imaging (MSI) Camera van Ocean Thin Films (OTF) is nu beschikbaar met krachtige analysesoftware, waarmee de gebruiker tientallen beeldverwerkingsfuncties kan uitvoeren en de resultaten op live actiebeelden kan bekijken. Toepassingen zijn o.a. het meten van waterkwaliteit, productscreening, machinaal gezichtsvermogen, medische beeldvorming, bewaking en authenticatie.

SpectroCamSoftwareBLOG

SpectroCam is de eerste volledig configureerbare MSI-camera ter wereld. De breedband beeldsensor reageert op het zichtbare tot het bijna infrarode spectrum. Precisiefilters en beeldoptiek kunnen voor diverse toepassingen worden aangepast met beeldsnelheden van maximaal 30 fps bij volledige resolutie. Beelden van de acht verschillende filters kunnen worden verkregen en opgeslagen met een snelheid van drie volledige image stacks per seconde. De optische filters kunnen gemakkelijk in het veld worden verwisseld en kunnen volgens de gewenste specificaties van de eindgebruikers worden gebouwd, met opties zoals smalle doorlaatgebieden, brede doorlaatgebieden en filters met absorbtiekant. Door het selecteren van afzonderlijke filters in en rond spectrale gebieden met de meest significante verschillen, creëert SpectroCam beelden die een helder contrast tonen die niet met het menselijk oog waarneembaar zijn.

De nieuwe analysesoftware van SpectroCam heeft een eenvoudige, intuïtieve interface waarmee gebruikers snel talloze beeldverwerkings- en –analysefuncties kunnen uitvoeren. De resultaten kunnen worden bekeken als live beelden of opgeslagen in een verscheidenheid aan beeldbestandformaten. De softwareverwerking is een krachtig instrument om volledige MSI-informatie te extraheren en kan zelf ingekleurde NIR-beelden creëren. Daarnaast biedt het analysedeel van de software live, kwantitatieve informatie betreffende beeldintensiteit van een functie of spectrale golflengte voor een door de gebruiker beschreven beeldgebied of dwarsdoorsnee van een beeld.

De standaard F-Mount lensconfiguratie maakt talrijke lenskeuzes, focale lengtes en gezichtsvelden mogelijk. De SpectroCam kan bovendien gemakkelijk op diverse beelduitrustingen zoals microscopen en endoscopen worden bevestigd. De nieuwe beeldverwerkingssoftware maakt het gebruikers mogelijk om tientallen berekeningen, manipulaties en metingen van live beelden uit te voeren om de MSI-resultaten verder te verbeteren.

SpectroCam maakt multi-spectrale beeldvorming voor iedereen toegankelijk, van universitaire onderzoekers tot massa-producerende OEM’s van instrumenten. Met de verwisselbare optische filters en het doorlopende roterende filterwiel worden veel van de tekortkomingen die prismatische en afstembare MSI-systemen ondervinden overwonnen. Met verwisselbare filters kunnen gebruikers vele filteropties proberen om het beste contrast te benaderen, waardoor de ontwikkelingstijd enorm wordt verkort en het gebruikers mogelijk wordt gemaakt producten sneller op de markt te brengen.

Het SpectroCam-platform wordt gemakkelijk in diverse systemen van OEM’s geïntegreerd en kan worden aangepast om aan specifieke mechanische en omgevingsvereisten te voldoen.

Comments (0) »

Ocean Thin Films breidt optische patroon coating capaciteiten van PixelTex uit

Faciliteit- en apparatuur upgrades
Largo, Florida (29 juni 2011) – Ten behoeve van de groei van de exclusieve PixelTec™ optische patroon coatingtechnologie heeft Ocean Thin Films haar faciliteiten in Golden, Colorado uitgebreid. Ocean Thin Films kan met meer dan 2 miljoen geleverde precisie patroon optica de pionier op het gebied van lithografische patroon optische coatings worden genoemd,  en blijft voortdurend in ontwikkeling door haar gepatenteerde procedure verder uit te breiden door het toevoegen van een nieuwe cleanroom en specialistische apparatuur.  

De faciliteit van Ocean Thin Film in Golden Colorado is geüpgraded om een breed scala aan aangepaste gepatroneerde coatings te kunnen aanbieden.

De faciliteit van Ocean Thin Film in Golden Colorado is geüpgraded om een breed scala aan aangepaste gepatroneerde coatings te kunnen aanbieden.

PixelTec optische coatings worden steeds vaker gebruikt voor doelspecifieke prestaties voor een veelvoud van medische, defensieve en industriële toepassingen, waardoor compactere, robuuste en kosteneffectieve apparatuur kan worden gebruikt. De uitbreiding in Golden, Colorado omvat een nieuwe, toegewijde class 1000 cleanroom voor halfgeleidergebruik die is uitgerust met geavanceerde patroon- en uitlijnapparatuur en class 100 werkgebieden.  De ITAR geregistreerde en ISO 9001:2008 gecertificeerde faciliteit levert nu een breeder scala aan complexe, aangepaste patroon coatings.

De technologie van PixelTex maakt patronen op micronschaal van meerdere dunne film optische coatings mogelijk op één enkele substraat, waaronder: precisiepatronen van ingewikkelde functies, vormen en formaten met subpixel uitlijnnauwkeurigheid.</li>diëlectrische, metallieke en transparante geleidende (ITO/IMITO) coatings ontwikkeld voor aangepaste, spectrale eigenschappen.multifilter arrays op monolitische substraten, schaalbaar tot hoogvolume productie.
 
“Multispectrale beeldvorming en sensing zijn een sprekende voorbeelden waarbij cliënten profiteren van dichroische patroon coatings van PixelTec – real-time, aangepaste imagers en sensors worden ingezet voor alles van een verbeterde bewaking tot de niet-invasieve detectie van kanker en andere ziekten”, aldus Randel Mercer, Vice President of Business Development van Ocean Thin Film. 

“Met onze kennis op het gebied van innovatieve PixelTec patronen ondersteunen we tevens precisiemaskers, variabele filters, EMI/RFI afscherming en andere aangepaste optica. Deze uitbreiding is de laatste in de rij van onze voortdurende investeringen die worden gedaan om onze klanten de allerbeste patrooncapaciteiten te kunnen aanbieden, in combinatie met hoogwaardige, optische coatings.”

Kijk voor meer informatie over optische patroon coatings van PixelTec op http://www.oceanthinfilms.com/PixelTec.html.

Comments (0) »

css.php