Ocean Optics draagbare spectrometer is finalist voor de Prism Award

De compacte IDRaman mini levert snelle en nauwkeurige Raman-analyses in het veld en in het laboratorium.

De IDRaman mini draagbare Raman-spectrometer van Ocean Optics is als finalist geselecteerd voor de Prism Awards voor Fotonica Innovatie. De Prism Awards onderscheiden de beste nieuwe fotonica producten op de markt en ontvangen inzendingen van over de hele wereld. De prestigeuze awards, die mede worden gesponsord door de brancheorganisatie SPIE en het technologie-mediabedrijf Photonics Media, zullen in februari uitgereikt worden tijdens de 2014 Photonics West vakbeurs.

De IDRaman mini is finalist in de categorie Defensie en Veiligheid van de Prism Awards en onderscheidt zich als een small-footprint, uiterst nauwkeurig instrument dat ideaal is voor toepassingen die variëren van first responders bij het identificeren van explosieven tot kwaliteitscontrole-specialisten die betrokken zijn bij de verificatie van monsters.

IDRamanMini_blog

De IDRaman maakt gebruik van een nieuwe sampling techniek die Raster Orbital Scanning (ROS) heet en waaarbij een strakgefocuste laserstraal over het monster bewogen of gerasterd wordt in een orbitaal patroon. Hierdoor kan een gebied dat 10 maal groter is dan de laserfocus bemonsterd worden, waardoor meer Raman actieve verbindingen gevonden kunnen worden. Omdat meer Raman-actieve verbindingen bemonsterd worden, leveren de resultaten een stuk hogere sensitiviteit zonder af te doen aan de resolutie. De verhoogde nauwkeurigheid in de Raman-gegevens biedt bovendien hoge betrouwbaarheid bij het identificeren van verbindingen door middel van library matching.

Bovendien is de IDRaman erg compact, slechts 9.1 x 7.1 x 3.8 cm (3.6 x 2.80 x 1.5 in.) en weegt circa 11 oz. Het kleine formaat en de werking op twee AA-batterijen maakt de IDRaman zeer geschikt voor toepassingen waarbij een licht, draagbaar instrument gewenst is.

“De krachtige prestaties van de IDRaman mini hebben de aandacht van zowel onze klanten als spectroscopie-experts getrokken,” zegt Richard Pollard, President van Ocean Optics. “Het combineren van de ROS technologie met een echt draagbare product maakt nauwkeurige Raman -metingen mogelijk voor verschillende toepassingen waarbij snelle, nauwkeurige identificatie van materialen belangrijk is.”

De nominatie voor de Prism Awards volgt op de erkenning van de bedrijfstak eerder dit jaar toen de Raman mini de jaarlijkse Readers’ Choice Award van Laboratory Equipment magazine in de wacht sleepte.

Comments are closed.

css.php