Ocean Optics spectrometers maken toepassing in het veld mogelijk

STS spectrometers meten vegetatie op de grond en vanuit de lucht

Een paar super lichtgewicht miniatuur spectrometers van Ocean Optics helpen onderzoekers beplantingsparameters te onderzoeken in een stuk groen grasland in Nieuw-Zeeland. De compacte STS-model spectrometers, met één die ingezet wordt als grond-eenheid en de ander aan boord van een onbemand luchtvaartuig (UAV), maken gesynchroniseerde hyperspectrale metingen van gerst- en suikerbietgewassen om de beplantingskarakteristieken te beoordelen voor efficiënter gewasbeheer.

STSUAV_blog

Een internationaal team van onderzoekers uit Duitsland, Italië, Spanje en Nieuw-Zeeland ontwikkelde het UAV-gebaseerde systeem en hebben de eerste experimenten uitgevoerd en hebben daarmee hoge resolutie reflectiespectra verzameld vanaf de UAV op hoogtes van maximaal 200 meter en stralingsspectra van de op de grond geplaatste spectrometer. Volgens teamleider Andreas Burkart van het Onderzoekscentrum Jülich IBG-2 Plant Sciences, Duitsland, is het verzamelen van hyperspectrale data door middel van veldspectroscopie een tijdrovende taak en blijft het vaak beperkt tot de gemakkelijk bereikbare delen.

Het kleine formaat en het gewicht van de STS-spectrometer maakt het ideaal voor gebruik in de UAV, waarmee snelle en reproduceerbare metingen op elk terrein gedaan kunnen worden, zelfs in een bos of moeras. Door verschillende segmenten van een deel van het Nieuw-Zeelandse grasland te meten, was het systeem in staat informatie te evalueren zoals specifieke plekken met levende vegetatie.

De STS is een opmerkelijk kleine CMOS op detector gebaseerde spectrometer die 40 mm x 42 mm groot is en 68 g weegt. De prestaties zijn vergelijkbaar met grotere systemen, en het systeem biedt volledige spectrale analyses met laag strooilicht, hoge signaal-ruisverhouding (>1500:1) en uitstekende optische resolutie.  Voor de hier beschreven toepassing, waren de onderzoekers in staat om de prestaties van de STS te evenaren met die van een grotere, duurdere commercieel verkrijgbare draagbare spectrometer voor het veld, met een optische resolutie van ~ 2.5 nm (FWHM).

Comments are closed.

css.php