Ocean Optics voegt nieuwe triggeringsopties toe aan de USB2000+ spectrometer

Populaire miniatuur spectrometer biedt een ongekende flexibiliteit voor spectrale acquisitie
USB2000Trig_blog
Ocean Optics heeft triggeringsfuncties toegevoegd aan haar populaire USB2000+ miniatuur spectrometer om nauwkeurige timing en synchronisatie te bieden tussen de spectrometer en andere apparatuur. Er zijn nu vier lage trilling-triggermogelijkheden en een normale (vrijlopende spectrale acquisitie) operationele modus mogelijk. Toepassingen zijn onder andere het aansturen van een lichtbron op het moment dat een spectrum wordt ontvangen en procesaansturing door middel van het synchroniseren met de spectrale acquisitie.

Triggering biedt een nauwkeurige timing tussen de apparaten. De USB2000+ can worden geactiveerd om ervoor te zorgen dat indien de spectrometer een puls ontvangt, het iets doet zoals het uit- of inschakelen van een licht, het activeren van een puls in een pulslichtbron of het starten of beëindigen van spectrale acquisitie in de spectrometer. Zo wordt bijvoorbeeld in de USB2000+ externe triggeringsmodus, door een evenement buiten het bemonsteringssysteem (zoals het indrukken van een knop, de activering van een hendel of laser) de activeringspin van de spectrometer elektronisch gepulst en wordt acquisitie van de spectra gestart met een nauwkeurigheid van 1 microseconde.

De USB2000+ is voorzien van een geïntegreerde en programmeerbare hoge snelheids FPGA controller, 22-pins connector en 8 door de gebruiker programmeerbare digitale I/O’s. Beschikbare modes zijn normaal bedrijf (de spectrometer verkrijgt continue spectra) en de vier triggeringsmodes:
• Externe software-triggering – Wanneer de spectrometer in de vrijlopende modus staat, worden gegevens verzameld in de periode totdat het activeringsevenement wordt overgebracht naar de software.
• Externe hardwareniveau triggering – De spectrometer wacht op een flinke verhoging van het voltage op de activeringsinvoerpin, en verkrijgt vervolgens spectra totdat het voltage is verwijderd.
• Externe synchrone triggering – De spectrometer verkrijgt gegevens van een extern activeringsevenement (zoals het indrukken van een knop), tot de volgende keer dat er wordt geactiveerd. De spectrometer staakt dan de spectrale acquisitie en begint een nieuwe acquisitie. De integratietijd kan niet worden ingesteld, en is de effectieve periode tussen de activaties in.
• Externe hardwarerand triggering – De spectrometer wacht op een flinke verhoging van het voltage op de activeringsinvoerpin, en verkrijgt vervolgens 1 spectrum. Er wordt 1 spectrum verkregen voor elke trigger tenzij er al een acquisitie gaande is.

De USB2000+ behoort tot de meest populaire miniatuur spectrometers ter wereld. Dankzij het kleine formaat en het hoge snelheids DDC-array ontwerp, is de USB2000+ bij uitstek geschikt voor een breed bereik van toepassingen. Door de modulaire, optische bench accessoires (ingangsluiting, order sorting filters, enz.) kan de USB2000+ voor honderden diverse toepassingen worden geconfigureerd.

Comments are closed.

css.php