Scripting Language vergroot vermogen van Modulaire Jaz Spectrometer

Jaz-SPL maakt doe het zelf scripting mogelijk voor verschillende toepassingen

az Scripting Language (Jaz-SPL) is nu verkrijgbaar voor het modulaire Jaz meetsysteem van Ocean Optics en stelt gebruikers in staat om de functies voor het meten, verwerken en exporteren van spectrometerdata aan hun behoeften te passen.
Jaz bestaat uit een serie stapelbare componenten die gezamenlijke elektronica en communicaties delen. De Jaz stack bevat onder andere een CCD-array spectrometer die geoptimaliseerd kan worden voor een aantal verschillende metingen en een microprocessor met display. Met Jaz-SPL kan het vermogen van de onboard microprocessor vergroten met scripts voor simpele dataverzameling, -verwerking en -export van resultaten naar een SD kaart. Een Jaz met Ethernet kan op afstand bediend worden door een PC, of de Jaz kan het script runnen van een SD kaart zonder dat een PC nodig is. Als een referentiepunt voor het starten van nieuwe scripts, bevat de software voorbeelden van scripts en een handboek voor programmeertalen.

JazSPL_blog

Dankzij het modulaire ontwerp met door de gebruiker te kiezen rooster- en spleetopties, kan Jaz geoptimaliseerd voor een groot aantal verschillende toepassingen in het veld, in het laboratorium of in procestoepassingen. Met de nieuwe software kunnen gebruikers metingen nog verder aanpassen aan hun eigen behoeften, zonder dat hiervoor speciale kennis op het gebied van programmering nodig is.

Comments are closed.

css.php