Nieuwe bijna-infrarood spectrometer heeft spectrale reactie van 900-2200 nm

Ocean Optics’ NIRQuest512-2.2 verschaft uitstekende stabiliteit en hoge optische resolutie

Ocean Optics heeft de reeks bijna-infrarood spectrometers met klein oppervlak uitgebreid met de introductie van NIRQuest512-2.2, een uitstekend presterende unit met reactie van 900-2200 nm. NIRQuest512-2.2 is ideaal voor toepassingen die variëren van het detecteren van vocht en chemische analyse tot hoogresolutie laser- en glasvezel karakterisering.

NIRQuest512_blog

NIRQuest512-2.2 gebruikt een uiterst stabiele, 512-element Hamamatsu Indium Gallium Arsenide (InGaAs)-array detector in een compacte optische bank met een twee-fasige thermo-elektrische koeler en elektronica met een laag lawaainiveau. ~Afhankelijk van de configuratie – men kan kiezen uit zes roosteropties en vijf groottes voor de ingangsopeningen van de optische bank – is een optische resolutie van ~0.5 nm-5.0 nm (FWHM) mogelijk. Apparatuur met een hogere resolutie is vooral nuttig voor karakteriseringlasers.

Externe hardware trigger functies stellen de gebruikers in staat om data vast te leggen wanneer er zich een extern evenement voordoet of na data-acquisitie een evenement te starten. Deze eigenschap kan vooral nuttig zijn voor het vastleggen van data uit geautomatiseerde processen of van apparaten zoals zonnesimulators die synchroon flitsen.

De SpectraSuite operatiesoftware die gebruikt wordt door de spectrometer is een modulaire, op Java gebaseerd spectroscopieplatform dat werkt onder Windows, Mac OS en Linux operatiesystemen. Bovendien kan NIRQuest512-2.2 gebundeld worden met de Remora Network Adapter van Ocean Optics om het systeem te veranderen in een multi-gebruiker spectrale dataserver via Ethernet of uw bestaande Wi-Fi verbinding.

Dankzij de toevoeging van de NIRQuest512-2.2, kan Ocean Optics nu NIR spectrometer opties met spectrale reactie aanbieden van 900-1700 nm, 900-2050 nm, 900-2200 nm en 900-2500 nm. Opties met betrekking tot multipele roosters, optische bank en accessoires maken het mogelijk een NIRQuest systeem te configureren voor een grote verscheidenheid aan toepassingen in medische diagnoses, het monitoren van levensmiddelen en dranken, farmaceutische analyses, het monitoren van het milieu, procescontrole en nog veel meer.

Comments are closed.

css.php