Raster orbitale scantechnologie van Ocean Optics onderscheiden bij de TASIA Awards

De Raster Orbital Scanning (ROS) functie van het IDRaman-serie  van Ocean Optics is door The Analytical Scientist, tijdschrift voor dit vakgebied, onderscheiden als een van de beste 15 innovatie-technologieën uit 2013. ROS is een nieuwe Raman spectroscopie sampling-techniek die zorgt voor nauwkeurigere en uitgebreidere meetresultaten. De draagbare IDRaman mini spectrometer en de IDRaman reader met geïntegreerde Raman spectrometer zijn beide uitgerust met ROS.

ROS verhoogt de sensitiviteit van Raman-metingen tot wel 10 maal door een strakgerichte laserstraal over een groter gebied te rasteren, waardoor meer Raman-actieve verbindingen gevonden worden.  De reductie van de achtergrond door ROS levert een nauwkeuriger resultaat en is vooral geschikt voor toepassingen zoals Surface Enhanced Raman Spectroscopy (SERS). Door het rasteren van een strakgerichte straal wordt de resolutie van de meting centraal gesteld, waardoor er voor nauwkeurigheid gezorgd wordt voor toepassingen die afhankelijk zijn van library matching.

IDRaman_mini_vials_powders_blog

ROS biedt het voordeel dat sterkere lasers gebruikt kunnen worden voor metingen zonder schade aan het monster te veroorzaken. Dit ondersteunt de ontwikkeling van goedkopere Raman-detectie in gangbare toepassingen, zoals voor het opsporen van vervalsingen en medische diagnostiek.  Door een groter gebied met een laserstraal te bestralen, geeft The Analytical Scientist aan dat gewoon papier gebruikt zou kunnen worden als SERS-substraat voor een point-of-care diagnostische test, in tegenstelling tot pristine oppervlakken.

“Deze unieke sampling-techniek zorgt ervoor dat Raman metingen nauwkeuriger en betrouwbaarder zijn, waardoor onze klanten meer kunnen doen,” zegt Richard Pollard, President van Ocean Optics. “We zijn verheugd te horen dat Raster Orbital Scanning deze onderscheiding heeft ontvangen.”

Comments Off on Raster orbitale scantechnologie van Ocean Optics onderscheiden bij de TASIA Awards

Ocean Optics draagbare spectrometer is finalist voor de Prism Award

De compacte IDRaman mini levert snelle en nauwkeurige Raman-analyses in het veld en in het laboratorium.

De IDRaman mini draagbare Raman-spectrometer van Ocean Optics is als finalist geselecteerd voor de Prism Awards voor Fotonica Innovatie. De Prism Awards onderscheiden de beste nieuwe fotonica producten op de markt en ontvangen inzendingen van over de hele wereld. De prestigeuze awards, die mede worden gesponsord door de brancheorganisatie SPIE en het technologie-mediabedrijf Photonics Media, zullen in februari uitgereikt worden tijdens de 2014 Photonics West vakbeurs.

De IDRaman mini is finalist in de categorie Defensie en Veiligheid van de Prism Awards en onderscheidt zich als een small-footprint, uiterst nauwkeurig instrument dat ideaal is voor toepassingen die variëren van first responders bij het identificeren van explosieven tot kwaliteitscontrole-specialisten die betrokken zijn bij de verificatie van monsters.

IDRamanMini_blog

De IDRaman maakt gebruik van een nieuwe sampling techniek die Raster Orbital Scanning (ROS) heet en waaarbij een strakgefocuste laserstraal over het monster bewogen of gerasterd wordt in een orbitaal patroon. Hierdoor kan een gebied dat 10 maal groter is dan de laserfocus bemonsterd worden, waardoor meer Raman actieve verbindingen gevonden kunnen worden. Omdat meer Raman-actieve verbindingen bemonsterd worden, leveren de resultaten een stuk hogere sensitiviteit zonder af te doen aan de resolutie. De verhoogde nauwkeurigheid in de Raman-gegevens biedt bovendien hoge betrouwbaarheid bij het identificeren van verbindingen door middel van library matching.

Bovendien is de IDRaman erg compact, slechts 9.1 x 7.1 x 3.8 cm (3.6 x 2.80 x 1.5 in.) en weegt circa 11 oz. Het kleine formaat en de werking op twee AA-batterijen maakt de IDRaman zeer geschikt voor toepassingen waarbij een licht, draagbaar instrument gewenst is.

“De krachtige prestaties van de IDRaman mini hebben de aandacht van zowel onze klanten als spectroscopie-experts getrokken,” zegt Richard Pollard, President van Ocean Optics. “Het combineren van de ROS technologie met een echt draagbare product maakt nauwkeurige Raman -metingen mogelijk voor verschillende toepassingen waarbij snelle, nauwkeurige identificatie van materialen belangrijk is.”

De nominatie voor de Prism Awards volgt op de erkenning van de bedrijfstak eerder dit jaar toen de Raman mini de jaarlijkse Readers’ Choice Award van Laboratory Equipment magazine in de wacht sleepte.

Comments Off on Ocean Optics draagbare spectrometer is finalist voor de Prism Award

Ocean Optics lanceert STS-UV Microspectrometer

Instrument levert volledige spectrale UV-analyse op een piepkleine voetafdruk.

Ontworpen voor integratie met spectroscopie instrumenten, medische hulpmiddelen, procesbewaking en andere toepassingen waarbij een kleine voetafdruk gewenst is; de STS-UV Microspectrometer van Ocean Optics is een compacte maar zeer krachtige spectrometer. Met afmetingen van slechts 40 mm x 42 mm en 24 mm hoog, is dit product geoptimaliseerd voor toepassingen in het ultraviolet spectrum (190-650 nm) waaronder absorptie-metingen, ´point of care´-diagnostiek, emissie-spectroscopie en laserkarakterisatie. De STS-UV levert krachtige prestaties voor volledig spectrale analyse die toepassingen mogelijk maakt waarbij een bereik van het spectrum nodig is voor correcte metingen.

STSUVReleaseBLOG

De hoge signaal-ruis verhouding en breed dynamisch bereik maken de STS-UV nuttig voor veeleisende metingen zoals het bepalen van de absorptie uit verdunde oplossingen. Een keuze aan configuraties stellen gebruikers in staat de optische resolutie te optimaliseren voor een specifieke toepassing.

Eerder uitgebrachte versies van de STS zijn ook verkrijgbaar voor de zichtbare (350-800 nm) en kortegolf nabij-infrarood (650-1100 nm) gebieden van het spectrum. Alle versies hebben dezelfde vormfactor en vergelijkbare prestatie-specificaties.

De STS-UV is verankerd met een 1024-element detector in een gekruiste Czerny Turner optische bench. Het optische ontwerp en de geavanceerde CMOS-detector verhogen STS tot prestatieniveaus die vergelijkbaar zijn met grotere en duurdere spectrometers. Bijvoorbeeld de uitstekende lineariteit, herhaalbaarheid van absorptie en golflengtenauwkeurigheid zorgen voor reproduceerbaarheid zelfs bij grote productieaantallen. Bovendien zorgen een hoge thermische stabiliteit prestaties en lage baseline drift ervoor dat gegevens nauwkeurig blijven, zelfs onder veranderende omgevingsfactoren.

De STS-UV is eenvoudig te integreren met andere apparatuur of kan ingesteld worden naast een proceslijn voor metingen op het gebied van kwaliteitscontrole of als onderdeel van een lab-station. Diverse software controle-mogelijkheden, van drivers voor LabVIEW en MATLAB to DLL’s voor directe controle van de spectrometer in Java, Linux of Windows, stellen gebruikers in staat de STS naadloos te integreren. Voor proeven in het laboratorium zijn alle STS spectrometers compatibel met Ocean Optics’ OceanView spectroscopie software.

Comments Off on Ocean Optics lanceert STS-UV Microspectrometer

Spectrometers met uitwisselbare slit bieden veelzijdige toepassingen

Uitwisselbare slit voor in het veld bieden flexibiliteit voor Ocean Optics spectrometers

De precisie lasergesneden slit en lensopening montage van Ocean Optics (www.OceanOptics.com) voegen flexibiliteit toe aan de Jaz, Torus en QE65 Pro miniatuur spectrometers van het bedrijf. Uitwisselbare slits bieden de gebruikers meer vrijheid in het ontwerp van de spectrometers en de mogelijkheid om eenvoudig van één applicatie naar de andere te wisselen door slechts een paar schroeven te vervangen.

ReplaceableSlits_blog

Modulaire spectroscopie maakt duizenden applicaties mogelijk door optische bench en andere componenten te combineren met verschillende configuraties. De mogelijkheid vanhet uitwisselen van slits in de Jaz, Torus en QE65 Pro spectrometers biedt een andere niveau van flexibiliteit voor de klant.

Spectroscopie is een techniek waarbij de ontwerpcriteria bestaan als een reeks van afwegingen. De optimale spectrometer hangt af van de applicatie. Voor sommige gebruikers, is een van de moeilijkste compromissen de keuze van de slit. Een grotere opening vergroot de doorvoersnelheid, maar dit gaat ten koste van de optische resolutie. Een kleinere slit levert een grotere optische resolutie, maar vermindert de doorvoer. Normaal gesproken vereist het vervangen van de slit werk aan de spectrometer dat gedaan moet worden door de fabrikant.

Met uitwisselbare slits, kunnen gebruikers de prestaties van de spectrometer direct in het veld veranderen. Het vervangen van de slits kan in enkele minuten voltooid worden, zonder dat het nodig is aanpassingen te maken. Zo kunnen QE65 Pro gebruikers die grote gevoeligheid nodig hebben voor toepassingen met weinig licht zoals fluorescentie de slits veranderen van een grotere spleet tot een kleinere, en daarmee verzadiging in absorptie-toepassingen vermijden.  Of een Torus die voor een bepaalde toepassing is ingesteld om dicht bij elkaar liggende pieken in de emissie op te lossen, kan worden aangepast om metingen met een laag lichtniveau te doen voor een andere toepassing.

Comments Off on Spectrometers met uitwisselbare slit bieden veelzijdige toepassingen

Ocean Optics spectrometers maken toepassing in het veld mogelijk

STS spectrometers meten vegetatie op de grond en vanuit de lucht

Een paar super lichtgewicht miniatuur spectrometers van Ocean Optics helpen onderzoekers beplantingsparameters te onderzoeken in een stuk groen grasland in Nieuw-Zeeland. De compacte STS-model spectrometers, met één die ingezet wordt als grond-eenheid en de ander aan boord van een onbemand luchtvaartuig (UAV), maken gesynchroniseerde hyperspectrale metingen van gerst- en suikerbietgewassen om de beplantingskarakteristieken te beoordelen voor efficiënter gewasbeheer.

STSUAV_blog

Een internationaal team van onderzoekers uit Duitsland, Italië, Spanje en Nieuw-Zeeland ontwikkelde het UAV-gebaseerde systeem en hebben de eerste experimenten uitgevoerd en hebben daarmee hoge resolutie reflectiespectra verzameld vanaf de UAV op hoogtes van maximaal 200 meter en stralingsspectra van de op de grond geplaatste spectrometer. Volgens teamleider Andreas Burkart van het Onderzoekscentrum Jülich IBG-2 Plant Sciences, Duitsland, is het verzamelen van hyperspectrale data door middel van veldspectroscopie een tijdrovende taak en blijft het vaak beperkt tot de gemakkelijk bereikbare delen.

Het kleine formaat en het gewicht van de STS-spectrometer maakt het ideaal voor gebruik in de UAV, waarmee snelle en reproduceerbare metingen op elk terrein gedaan kunnen worden, zelfs in een bos of moeras. Door verschillende segmenten van een deel van het Nieuw-Zeelandse grasland te meten, was het systeem in staat informatie te evalueren zoals specifieke plekken met levende vegetatie.

De STS is een opmerkelijk kleine CMOS op detector gebaseerde spectrometer die 40 mm x 42 mm groot is en 68 g weegt. De prestaties zijn vergelijkbaar met grotere systemen, en het systeem biedt volledige spectrale analyses met laag strooilicht, hoge signaal-ruisverhouding (>1500:1) en uitstekende optische resolutie.  Voor de hier beschreven toepassing, waren de onderzoekers in staat om de prestaties van de STS te evenaren met die van een grotere, duurdere commercieel verkrijgbare draagbare spectrometer voor het veld, met een optische resolutie van ~ 2.5 nm (FWHM).

Comments Off on Ocean Optics spectrometers maken toepassing in het veld mogelijk

Nieuwe hoge-doorvoer spectrometers van Ocean Optics

Ventana’s optische ontwerp en onderdelen maximaliseren de doorvoer voor superieure sensitiviteit

Ocean Optics heeft zijn Elite Series van hoog presterende modulaire spectrometers (www.elitespectrometers.com) uitgebreid met de lancering van de Ventana-lijn van hoge-doorvoer spectrometers. Ventana spectrometers combineren een optische bench-configuratie met zeer hoge collectie-efficiëntie en een uiterst efficiënte VPH (volume phase holographic) grating om een ongekende doorvoer en sensitiviteit te leveren voor toepassingen bij een laag lichtniveau. Er zijn drie vooraf geconfigureerde Ventana spectrometers verkrijgbaar: 532 nm en 785 nm excitatie golflengte  Raman-modellen, en een zichtbaar tot nabij-infrarood model voor algemene fluorescentie toepassingen.

Ventana_blog

Dankzij de hoge sensitiviteit prestaties en zijn compacte formaat is Ventana ideaal voor zowel academisch als zakelijk onderzoek, OEM´s en systeemintegratoren die op zoek zijn naar een kosteneffectief alternatief voor traditionele geïntegreerde systemen. Het is zeer geschikt voor toepassingen in de life sciences, farmaceutisch industrie, materialen-analyse en meer.

Het 785 nm Ventana systeem heeft een spectraal bereik van 250-2000 cm-1 en resolutie van 10 cm-1; de 532 nm versie haalt 35-4300 cm-1 met 20 cm-1 resolutie. De VIS-NIR spectrometer Ventana is geconfigureerd voor fluorescentie metingen van 430-1100 nm met een resolutie van 4,0 nm (FWHM). De 785 nm Raman Ventana spectrometer kan ook geconfigureerd worden met een geïntegreerde laser met vrije ruimte collection optica voor de hoogst mogelijke doorvoer. Bovendien zijn volledige Raman sampling-systemen, uitgerust met laser, probe en software, verkrijgbaar.

Voor meer informatie, bezoek www.elitespectrometers.com

Comments Off on Nieuwe hoge-doorvoer spectrometers van Ocean Optics

Ocean Optics introduceert handheld Raman spectrometer

Compacte IDRaman-eenheid is ideaal voor authentificatie en detectie van namaak.

Ocean Optics heeft de IDRaman mini draagbare Raman spectrometer uitgebracht: een klein krachtig instrument dat uitzonderlijke prestaties levert voor de authentificatie van monsters, detectie van namaak, identificatie en verificatie. De IDRaman past in de palm van uw hand en is robuust en betrouwbaar, levert snelle en nauwkeurige Raman-analyses, variërend van detectie van chemische en explosieve stoffen in het veld tot kwaliteitsborging en kwaliteitscontrole van routine-monsters in het laboratorium.

IDRamanMini_blog

De IDRaman mini overwint veel van de beperkingen van de huidige draagbare Raman instrumenten, met name wat betreft omvang, meting van monsters en benodigde elektrische voeding. Met slechts 9,1 x 7,1 x 3,8 cm (3,6 x 2,8 x 1,5 in.) en een gewicht van slechts 330 g (11 oz.), is de IDRaman mini niet veel groter dan de gemiddelde mobiele telefoon. Om te zorgen voor een eenvoudige en betrouwbare werking tijdens lange veldmissies of productiediensten waar opladen onmogelijk is, werkt de IDRaman mini op twee AA-batterijen die makkelijk te vervangen zijn.

Maar het kleine formaat van de IDRaman mini beperkt zijn meetprestaties niet. De unieke Raster Orbital Scanning (ROS) modus scant een strak gerichte bundel over een breed monsteroppervlak, waardoor de kwaliteit van de Raman meting drastisch toeneemt.  ROC biedt voordelen voor vloeibare en vaste monsters, met name vaste monsters met een ongelijke en onregelmatige vorm. ROS betekent ook een drastische verbetering ten opzichte van stationaire stralingssystemen. De kleine hoeveelheid stroom die nodig is voorkomt schade aan het monster en de mogelijke kans op ontsteking van explosieve monsters. In ROS-modus kunnen de meeste samenstellingen geïdentificeerd worden in minder dan 9 seconden.

Uitgerust met een helder 7,1 cm (2,8 in.) resistent touch screen display, is de IDRaman eenvoudig te bedienen in fel zonlicht en tijdens het dragen van beperkende persoonlijke beschermende uitrusting. De eenvoudige, grafische interface is makkelijk te bedienen en stelt gebruikers van alle niveaus in staat snel gegevens te verzamelen. De bemonstering kan voltooid worden met ofwel kleine flacons of met een stand-off accessoire voor poeders, residuen en vaste monsters.

De IDRaman mini maakt de kracht van de Raman-analyse toegankelijker, efficiënter en bespaart op metingskosten.

Comments Off on Ocean Optics introduceert handheld Raman spectrometer

Ocean Optics lanceert krachtige nieuwe spectroscopie-software

OceanView’s aanpasbare interface geeft de gebruiker de controle

Ocean Optics (www.oceanoptics.eu) heeft OceanView spectroscopie-software uitgebracht, waarbij krachtige dataverwerkingsmogelijkheden gecombineerd worden met een duidelijk grafisch gebruikersinterface om te gebruiken met de mini-spectrometers van het bedrijf. OceanView is uitermate flexibel en is uitgerust met een schematische weergave die een visueel stappenplan van gegevensstroom biedt, van spectrale inputs tot verwerkte resultaten.

OceanViewRelease_blog

OceanView toont en gebruikt spectrale gegevens van Ocean Optics spectrometers met de extra flexibiliteit van de geïntegreerde temperatuur, elektrische spanning en andere invoergegevens, waardoor de gebruiker gegevens van meerdere bronnen kan vastleggen en visualiseren. Daarnaast bewaart en herlaadt OceanView eerdere experimenten en heeft een functie die de instellingen van acquisitie parameters en bestandslocaties onthoudt. Gebruikers kunnen de OceanView interface eenmalig aanpassen en later diezelfde instellingen openen zonder ze opnieuw te hoeven instellen bij elke nieuwe sessie.

Geïnspireerd op feedback van klanten over een verscheidenheid aan toepassingen, levert OceanView een hoog niveau van controle op het experiment. De schematische weergave – een flowchart met elke stap van het proces – functioneert zowel als een blauwdruk van het gegevensproces van de invoer tot de resultaten, alsmede als een instrument om het proces eenvoudig te bekijken en te wijzigen. Het levert resultaten in de vorm van een antwoord, in plaats van alleen een simpele grafiek. Meer dan 70 schematische nodes, of verbindingspunten, kunnen in het schematische overzicht worden toegepast. Andere besturingsfuncties voor experimenten zoals spectrale splicing, interpolatie en outputcontrole van apparatuur zijn beschikbaar.

Voor meer informatie over, bezoek www.OceanOptics.eu, of neem contact op met een Ocean Optics Applications Scientist op +31 26 319 0500 of info@oceanoptics.eu.

Comments Off on Ocean Optics lanceert krachtige nieuwe spectroscopie-software

Update Ocean optics Spectrometer driver software OmniDriver

Nieuwe functies in de driver software voor Ocean Optics apparatuur voor hoge snelheid data acquisitie, spectrale verwerking en data-analyse.

Ocean Optics heeft een update uitgebracht voor het OmniDriver Spectroscopy Development Platform. De platform-neutrale, op Java gebaseerde OmniDriver 2.20 versie biedt een eenvoudig interface voor het programmeren van USB-spectrometers, accessoires en OEM applicaties, en is verkrijgbaar met een optionele set algoritmes voor spectrale verwerking. De nieuwe functies hebben de hoge snelheid data-acquisitie, spectrale verwerking, data-analyse, data-visualisatie en data-overdracht functies van het platform verbeterd.
omnidriverV2_blog
Compatibel met de verschillende Linux, Macintosh en Windows besturingssystemen, kunnen OmniDriver-gebruikers robuuste controle-applicaties ontwikkelen zonder Java te kennen, en de wrapper-bibliotheken bieden een interface voor de meest voorkomende programmeertalen. Het OmniDriver-platform is onafhankelijk van het type spectrometer, zodat dezelfde code werkt voor iedere Ocean Optics USB-spectrometer. Met de nieuwe “SpeedTest”-functie van de 2.20 versie, kunnen gebruikers op het Windows besturingssysteem de maximaal mogelijke prestatie voor een spectrometer model bepalen.

Bovendien heeft de OmniDriver 2.20 versie robuustere algoritmen voor fotometrie en kleurmetingen. Dit is met name een handige functie bij het meten van lichtbronnen met scherpe pieken, zoals in smalbandige bronnen die in laserprojectie-systemen gebruikt worden.

Voor OEM’s zijn twee nieuwe command-line parameters toegevoegd aan het platform voor personalisering van het bedrijf en naam van de driver. Drivers voor drie additionele Ocean Optics instrumenten zijn nu gecertificeerd door Windows Hardware Quality Labs, wat betekent dat de drivers voor de meeste apparatuur van het bedrijf automatisch geïnstalleerd zullen worden zodra ze aangesloten worden op een Windows 7 PC.

De wrapper-bibliotheken van de OmniDriver bestaan uit de Dynamic Link Library (Windows), Shared Object (Linux) en een .NET object (Windows). De software is compatibel met verschillende besturingssystemen: Windows XP, Vista, Windows 7, 64-bit versies van XP, Vista, en Windows 7; Mac OSX 10.3 of hoger; plus vele Linux x86 distributies (Kernel 2.4.20 en libusb 0.1.10 of hoger zijn vereist).

Comments Off on Update Ocean optics Spectrometer driver software OmniDriver

Compacte, modulaire Raman spectrometer van Ocean Optics

Apex 785 is de eerste van de nieuwe Elite Series

Ocean Optics heeft de Apex 785 Raman spectrometer geïntroduceerd – de eerste in de Elite Series van high-performance spectrometers, lichtbronnen en accessoires (www.elitespectrometers.com). Apex is een modulaire, compacte spectrometer die eenvoudig kan concurreren met benchtop-instrumenten. Apex levert maximale resolutie en uitzonderlijke sensitiviteit die samen zorgen voor superieure prestaties.

Apex elimineert het compromis dat meestal gemaakt moet worden om ofwel een hoge sensitiviteit te bereiken, ofwel een maximale resolutie. Dankzij een uniek optisch ontwerp en High-Throughput-Virtual-Slit-Technologie (onder licentie van Tornado Spectral Systems) zorgt de Apex spectrometer ervoor dat deze afweging tussen sensitiviteit en resolutie niet gemaakt hoeft te worden. Het resultaat is een krachtig instrument voor toepassingen bij weinig licht zoals Raman spectroscopie.
Apex_blog
De hogere resolutie van Apex zorgt voor betere scheiding van de pieken en observatie van spectrale functies zoals nooit eerder gezien. De hoge sensitiviteit biedt kortere integratietijden voor snellere metingen en lager excitatievermogen om beschadiging van het monster te minimaliseren.

“Sinds we 20 jaar geleden onze eerste miniatuur-spectrometer gelanceerd hebben, is Ocean Optics de wereldleider op het gebied van modulaire spectroscopie oplossingen,” zegt Richard Pollard, President van Ocean Optics Inc. “De Apex spectrometer en de ontwikkeling van onze nieuwe Elite Series toont onze toewijding aan innovatie die nodig is om marktleider te blijven.”

De lancering van de Apex spectrometer vertegenwoordigt de perfecte combinatie van geavanceerde, toonaangevende technische innovatie en de flexibele, modulaire en op applicaties gebaseerde aanpak, uitgevonden door Ocean Optics. Door het combineren van technologie met ondersteuning van applicaties, zorgt Ocean Optics ervoor dat klanten problemen beter kunnen oplossen en antwoorden op uitdagende onderzoeksvragen vinden.

Comments Off on Compacte, modulaire Raman spectrometer van Ocean Optics

css.php