Crowcon ‘Clip’ en ‘Clip+’ enkele gasmonitoren met vaste levensduur zijn in overeenstemming met regelgeving

Persoonlijke monitor met hibernate-functie, die levensduur verlengt en kosten van levensduur vermindert.

De nieuwe Crowcon Clip en Clip+ enkele gasmonitoren zijn eenvoudig in gebruik en ontworpen met één ding in gedachten: naleving van de regelgeving en bedrijfsprocedures in de olie- en gasindustrie. Ontworpen voor gebruik in risicovolle omgevingen, bieden ze betrouwbare en duurzame controle met een vaste levensduur in een compacte, lichtgewicht en onderhoudsvrije behuizing. Innovaties gericht op de toepassing maken sluimerstand mogelijk, bieden toonaangevende alarmtijd, wisselbare alarmniveaus, evenals gebruikersvriendelijke gasmetingen en kalibratie-oplossingen.

Crowcon ‘Clip’ en ‘Clip+’ enkele gasmonitoren met vaste levensduur zijn in overeenstemming met regelgeving

Crowcon ‘Clip’ en ‘Clip+’ enkele gasmonitoren met vaste levensduur zijn in overeenstemming met regelgeving

Ideaal voor niet-specialisten zoals aannemers tijdens shutdown/turnaround, zorgen de Clip- en Clip+-monitoren voor gevaarlijke gassen zoals waterstofsulfide (H2S) en koolmonoxide (CO) ervoor dat werknemers te allen tijde beschermd zijn, ongeacht of zij betrokken zijn bij exploratie, productie of raffinage.

Met meer dan 2900 alarm-minuten, bieden zowel de Clip als Clip+ een volledig jaar opslagtijd, gevolgd door een twee jaar durende looptijd met vier minuten alarmtijd per dag.  Dit zorgt ervoor dat zelfs wanneer regelmatig een gas (bump) test uitgevoerd wordt, of het alarm aanslaat tijdens gebruik, de batterij nog voldoende capaciteit bezit om de 2 jaar levensduur van het product vol te houden. De Crowcon Clip+ is ook uitgerust met een innovatieve sluimerstand-functie, waardoor de monitor volledig uitgeschakeld kan worden als die niet in gebruik is. Dit is zeer nuttig voor shutdown en turnarounds als het aantal personen op het terrein drastisch toeneemt.

Bediening met een enkele druk op de knop maakt de monitor eenvoudig in gebruik. Eenmaal geactiveerd, kan de bedieningsknop gebruikt worden om een self-test uit te voeren (om hoorbare, zichtbare en vibrerende waarschuwingen te tonen, evenals het uitvoeren van interne elektronische diagnostiek) of om de alarmpunten te tonen (om en om laag en hoog). Dit betekent dat gebruikers niet afgeleid worden door lange menu’s of functies die eenvoudigweg niet nodig zijn.

Ontworpen met de gebruiker in gedachten, meten de monitoren slechts 85mm x 50mm x 28mm (3.2in x 2.0in x 1.1in) en wegen slechts 76g (2.7oz) waardoor de Clip and Clip+ niet in de weg zitten en comfortabel om te dragen zijn.

Informatie is beschikbaar wanneer dat nodig is in de vorm van een logboek dat in staat is tot wel 25 individuele evenementen op te slaan, waaronder self-tests, alarmevenementen, gas-testen en kalibratiegevens. Gebeurtenissen kunnen bekeken worden via de IR-link of C-Test gas (bump) teststations en worden opgeslagen in .csv-formaat om ervoor te zorgen dat de gegevens geleverd worden in een eenvoudig te bewerken en te begrijpen formaat. Vloot- of veiligheidsmanagers hebben ook de mogelijkheid om alarmpunten te wijzigen, om ervoor te zorgen dat veranderende regelgeving en bedrijfsprocedures nageleefd worden.

Bevestigd aan een muur, kan het C-test gas (bump) teststation gebruikt worden om detectoren te kalibreren en fungeert ook als USB gegevensopslag en IR/USB instellingsapparaat. Alarmniveaus en intervallen tussen gas-testen kunnen gewijzigd worden door middel van de IR-interface of C-Test, om ervoor te zorgen dat geïmplementeerde vloten de veranderende industrie en regionale en bedrijfsregelgevingen kunnen bijbenen.

Zowel de Crowcon Clip en de Clip+ zijn zeer robuust en zijn werkzaam onder zware omstandigheden met een temperatuurbereik van -40o tot + 50o Celsius en bij een vochtigheid van 5 tot 95%, waardoor ze geschikt zijn voor de toenemende zware omstandigheden waarin de monitoren vereist worden. Ze zijn ook IP66 en IP67 beschermd tegen het indringen van stof en water.

De monitoren zijn uitgerust met een certificaat in de vorm van ATEX ll 1 G, IECEx Ex ia llC T4, CSA22.2 en UL913 tot Klasse l Divisie l Groepen A, B, C, D, om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor de internationale markt.

Eenvoudig om te trainen, eenvoudig om te implementeren en eenvoudig in gebruik: de Clip en Clip+ bieden de ideale oplossing voor gebruikers die de regelgeving moeten naleven, maar niet veel tijd hoeven te besteden aan het trainen van werknemers in het gebruik ingewikkeldere monitoren. Als aanvulling op de bestaande Crowcon’s draagbare serie, zijn de Crowcon Clip en Clip+ eenvoudig te trainen, eenvoudig te implementeren en eenvoudig in gebruik.

Comments are closed.

css.php