Crowcon’s gasdetectoren zorgen voor veilige bedrijfsvoering op olie- en gasterminal in India

100 van Crowcon’s Nimbus explosieveilige (Exd) koolwaterstof-gasdetectoren zijn geïnstalleerd op de Mangala olie- en gasverwerkingsterminal van Cairn Energy in Rajasthan, India. De Nimbus-eenheden, geleverd via Larson & Toubro, zijn op strategische locaties geplaatst, verspreid over de gehele faciliteit en zorgen voor de veiligheid van werknemers en materieel door verhoogde concentraties van brandbare koolwaterstofgassen te detecteren.

100 Nimbus explosieveilige (Exd) detectoren geleverd aan Mangala faciliteit van Cairn Energy in Rajasthan, India

100 Nimbus explosieveilige (Exd) detectoren geleverd aan Mangala faciliteit van Cairn Energy in Rajasthan, India

“Koolwaterstof-gasdectectoren worden vereist door de lokale wetgeving”, aldus de Indiase distributeur van Crowcon, de heer Kishore Degwekar van Detection Instruments Pvt. Ltd. “Larsen & Toubro, onze klant, heeft de Nimbus detectoren aangeschaft omdat ze gecertificeerd zijn door het Indiase directoraat-generaal voor Mijnveiligheid.”

De Nimbus gasdetectoren van Crowcon hebben een uitstekend, bewezen track record van meer dan 10 jaar, en ze zijn ATEX en UL gecertificeerd. De detector is ook beoordeeld aan de hand van de wereldwijd erkende functionele veiligheidsnorm IEC61508 en is geschikt voor gebruik als onderdeel van SIL 2-systemen.

Vele duizenden Nimbus detectoren zijn over de gehele wereld geïnstalleerd, in allerlei verschillende klimaten, zoals in het noorden van Zweden waar het ‘s winters onder nul is, de woestijnen van Qatar, waar de zomertemperatuur tot boven de 50oC kan uitstijgen en waar zandstormen heel gewoon zijn, en in warme en zeer vochtige gebieden zoals Maleisië.

De Nimbus wordt op allerlei verschillende soorten locaties gebruikt, waaronder ondergrondse tunnels, olie- en gasplatforms, olie- en gasraffinaderijen, bovengrondse pijplijnen, compressor-centrales, turbinehallen, pompstations, rioleringen, chemische fabrieken, vulbedrijven voor spuitbussen, drijvende productieschepen (FPSO’s) en energiecentrales.

De Nimbus is ontworpen om geïntegreerd te worden met bestaande gasdetectie-systemen,  en kan worden gebruikt in combinatie met digitale communicatienetwerken (via RS-485 Modbus) of met conventionele 4-20mA controlesystemen zoals Crowcon’s Gasmonitor.

Met een afdichting van IP67 kan de Nimbus zelfs in de vuilste omstandigheden functioneren. De optiek werkt tot bij 90% verduistering, met een waarschuwingslampje voor vervuilde optiek dat gaat branden bij 75% verduistering.  Een extern statuslampje geeft aan of de eenheid normaal of gebrekkig functioneert, waarschuwt gebruikers voor stijgende gasconcentraties en identificeert bovendien 22 andere omstandigheden voor eenvoudige diagnose.

Over de Mangala olieverwerkingsterminal van Cairn Energy
De Mangala verwerkingsterminal beslaat een oppervlakte dat gelijk is aan 200 voetbalvelden en bestaat uit olie-, gas-, stroom- en waterinfrastructuur. Met een lengte van 670 km zal de pijplijn toegang verschaffen tot meer dan 75% van India’s raffinage-capaciteit. Tijdens het hoogtepunt van de bouw waren er ongeveer 16.000 werknemers bij betrokken: 5.000 voor de pijplijn en 11.000 in de verwerkingsterminal.

Comments are closed.

css.php