Zweedse kustwacht kiest gasdetector van Crowcon voor hovercraft

De Zweedse kustwacht heeft een gasdetector van Crowcon gekozen voor een van haar nieuwe hovercrafts. De vlambestendige (Exd) infrarood Nimbus vaste gasdetector en het Gasmaster controlepaneel zijn op het schip geïnstalleerd door Griffon Hoverwork in het Verenigd Koninkrijk.

Bouw van de hovercraft voor de Zweedse kustwacht in de scheepswerf van Griffon Hoverwork in Southampton, Engeland

Bouw van de hovercraft voor de Zweedse kustwacht in de scheepswerf van Griffon Hoverwork in Southampton, Engeland

(Bijschrift: Bouw van de hovercraft voor de Zweedse kustwacht in de scheepswerf van Griffon Hoverwork in Southampton, Engeland)

De Nimbus gasdetector van Crowcon wordt geïnstalleerd in de laadruimte van de hovercraft

De Nimbus gasdetector van Crowcon wordt geïnstalleerd in de laadruimte van de hovercraft

(Bijschrift: De Nimbus gasdetector van Crowcon wordt geïnstalleerd in de laadruimte van de hovercraft)

De laadruimte van de hovercraft wordt uitgerust met twee Ski-Doo sneeuwscooters, voor gebruik tijdens reddingsoperaties in de wintermaanden. Vanwege het gevaar van benzinedampen die uit de sneeuwscooters ontsnappen, diende de laadruimte te worden uitgerust met een betrouwbare koolwaterstof gasdetector en een controlepaneel. Aangezien de laadruimte normaliter gesloten zal zijn, kunnen deze dampen concentraties bereiken die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.

De Zweedse transportautoriteit heeft andere gasdetectors van Crowcon in de kustwachtvloot, waaronder schepen, en bij de bestelling voor een nieuwe hovercraft bij Griffon Hoverwork werd dan ook specifiek gevraagd om detectors van Crowcon.

“We zijn zeer verheugd met de beslissing van de Zweedse kustwacht om een van onze eenheden te installeren in hun nieuwe hovercraft”, aldus Product Manager Fixed Systems van Crowcon, Andy Avenell. ‘’Ze gebruiken al veel van onze gasdetectiesystemen in hun bestaande vloot en het getuigt van de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze apparatuur dat men steeds bij ons terugkomt voor meer eenheden.”

Wanneer de Nimbus detector gevaarlijke waarden benzinedampen detecteert, worden automatisch ventilatie- en alarmsystemen geactiveerd door het Gasmaster controlepaneel. Bovendien is via een plaatselijke, externe statuslamp in één oogopslag zichtbaar of de eenheid normaal functioneert, of dat er zich een storing heeft voorgedaan.

De robuuste dectector is ontworpen voor de vuilste en zwaarste omstandigheden. De optiek werkt tot een verduistering van maximaal 90% en bij een verduistering van 75% verschijnt er een ‘vuile optiek’ waarschuwing op het Gasmaster controlepaneel, zodat de medewerker wordt gewaarschuwd dat de optiek dient te worden gereinigd. De Nimbus is bijzonder gebruiksvriendelijk, en kan zelfs in ontoegankelijke plaatsen worden gebruikt. Er is een montageplaat beschikbaar voor montage van de detector op bijvoorbeeld leidingen, die is uitgerust met een externe aansluiting voor het toedienen van gas, waarmee de ijking kan worden geverifieerd zonder dat toegang tot het kanaal noodzakelijk is.

Owen Poole van Griffon Hoverwork over de eenheden van Crowcon: “We bevelen Crowcon van harte aan aan andere producenten van zeevoertuigen. Het serviceniveau was bijzonder goed, vanaf het ontwerp tot de ingebruikname.”

Comments are closed.

css.php