Crowcon Xgard IR-gasdetector nu goedgekeurd volgens de laatste richtlijn voor maritieme apparatuur

De Xgard IR (infrarood) gasdetector voldoet nu aan de laatste aanpassing van de richtlijn voor maritieme apparatuur (MED, 96/98/EC Marine Equipment Directive). Dit houdt in men gebruik kan maken van de goedkope detector voor het detecteren van brandbare gassen en gevaarlijke dampen op tankers, boorschepen, FPSO’s, duikschepen, kustwachtschepen, veerboten en andere marineschepen.

De Xgard IR (infrarood) gasdetector voldoet nu aan de laatste aanpassing van de richtlijn voor maritieme apparatuur (MED, 96/98/EC Marine Equipment Directive).

De Xgard IR (infrarood) gasdetector voldoet nu aan de laatste aanpassing van de richtlijn voor maritieme apparatuur (MED, 96/98/EC Marine Equipment Directive).

De Xgard IR kan onder meer worden gebruikt voor pompkamers en voor het opsporen van lekken in opslagtanks, pijpen en kleppen. Hij biedt snelle en vroege waarschuwing bij gasophoping voordat brandbare concentraties ontstaan. Detectie is in het bereik van 0-100% LEL.

In tegenstelling tot conventionele sensoren (zoals katalytische pellistoren), is de Xgard IR-sensor immuun tegen vergiftiging of belemmering door andere stoffen. Infrarode sensoren hebben het bijkomende voordeel dat ze, in tegenstelling tot pellistoren, automatisch worden uitgeschakeld bij storing, brandbare gassen detecteren in inerte achtergronden en niet worden beschadigd door hoge gasconcentraties.

De Xgard is beschikbaar met een 316 roestvrijstalen behuizing voor maximale roestbestendigheid in de meest extreme maritieme omgevingen. De sensor heeft een levensduur van ruim 5 jaar en is een eenvoudige plug-in module die snel en gemakkelijk kan worden vervangen. De Xgard IR is goedgekeurd voor ATEX, IECEx en UL voor gebruik in gezoneerde omgevingen en is tevens geclassificeerd als zijnde Exd vlambestendig.

De standaard behuizing is ontworpen voor zowel wand- als plafondmontage en vier wartels waarborgen de compatibiliteit op elke locatie. De detector heeft een scala aan accessoires voor lastige of natte omstandigheden en voor monstername op afstand.

Comments are closed.

css.php