Alicat Scientific MCV massflödescontroller för vakuumindustri

Integrerad pneumatisk avstängningsventil bevarar vakuumprocessens integritet och effektivitet

Tucson, Arizona (25 juli, 2011) – För vakuumbeläggning och sprättningsprocesser. Alicat Scientifics MCV massflödescontroller tillhandahåller täta avstängningsparametrar som krävs för att upprätthålla produktintegriteten. Den integrerade pneumatiska avstängningsventilen är normalt stängt och tilhandahåller positiv avstängning om max 1 x 10-9 atm sccm/sek Helium.

MCVReleaseBLOG

Alicat MCV tillhandahåller en exakt kontroll av gasflödeshastigheter mellan 0.5 sccm och 20 slpm med svarstider på 50 till 100 millisekunder. Snabba svarstider kan markant förbättra vakuumbeläggning av slutprodukter och eliminera målförgiftning.

MVC-enheten är förprogrammerad med kalibreringar för 30 olika gaser, visar massflöde, volymflöde, absolut tryck och temperatur. Enheten kan programmeras direkt via instrumentets knappsats eller fjärrstyrt via RS-232 (RS-485 också tillgänglig).

MCV använder samma patenterade laminära flödesdifferentialtryck (DP)-teknologi som alla flödesinstrument från Alicat Scientific, tillhandahålls med NIST spårbar certifiering och är CE-märkt.

För mer information om MCV, besök www.alicatscientific.com, eller ring +1 520 290-6060.

Leave a Reply

css.php